Henkilöstövuokraus tasoittaa ruuhkahuippuja

Raumalaisella LPJ-Rakennuksella vuokratyöntekijöitä käytetään ruuhkahuippujen tasoittamiseen säännöllisen epäsäännöllisesti.

–Parhaimmillaan seitsemän vakituisen työntekijän tukena on ollut neljästä viiteen vuokratyöntekijää, yhtiön työmaa-asioista vastaava Jyrki Vesterinen kertoo.

LPJ-Rakennuksella vuokratyöntekijät tekevät pääasiassa kirvestöitä, laatoitusta ja toimivat apumiehinä.
–Vuokratyöntekijöiden käyttäminen on käytännössä pakollista paletin toimivuuden kannalta, sillä pelkästään ruuhkahuippuja varten ei voi palkata vakituista henkilökuntaa. Voisin kuvitella, että työn jakaantuessa näin epätasaisesti pitkin vuotta vuokratyöntekijöiden käyttäminen on myös edullisempaa, Vesterinen arvioi.

Henkilöstövuokraus Econialta jo yli 10 vuotta

Yhteistyö Econian kanssa käynnistyi jo vuonna 2002. Nykyisin kaikki sesonkityöntekijät tulevat Econian kautta, aiemmin yrityksellä on ollut useampiakin henkilöstöpalveluyrityksiä käytössään.
–Econian kautta homma on hoitunut hienosti ja olemme saaneet hyvin miehiä, Vesterinen sanoo. Tarpeisiimme on vastattu nopeallakin aikataululla. Periaatteessa tiedämme tarpeet viikkoja aiemmin, mutta aina välillä tarvitsemme tietynlaisen osaajan lyhyellä varoitusajalla, silloinkin on aina saatu tekijä. Verrattuna aiempiin yhteistyökumppaneihimme Econian kanssa arki on ollut kivutonta.

Myös kirjanpito yhteistyössä

LPJ-Rakennuksen toimitusjohtaja Pekka Eskola ja Econian Elina Salmivala tekevät yrityksen kirjanpidon yhteistyönä: Eskola aloittaa ja Econialla tarkistetaan, että kaikki on kunnossa.
–Käyttämämme ohjelmisto tekee suoraan reskontratulosteet, laskut ja muut ja laitan ne itse koneelle. Econian Elina sitten korjaa virheet ja hoitaa loput. Elinalla on suora yhteys omalta koneeltaan meidän ohjelmaamme. Tällä hetkellä teemme parhaillaan tilinpäätöstä, joten yhteydenpito on päivittäistä ja jopa öistä.

Tähän saakka LPJ-Rakennuksella on ollut käytössä oma, rakennusalan kirjanpito- ja palkanlaskentaohjelma, mutta siirtyminen Econian ohjelmistoon on suunnitteilla, ainakin reskontran osalta.
–Ajankohta on vielä mietinnässä, varmaan se osuu loppuvuodelle, Eskola linjaa.

LPJ-Rakennus saa Econialta jatkuvasti monipuolista taloushallinnon neuvontaa ja konsultaatiota.
–Organisaatiomme on niin pieni, että kaikki epäselvät asiat tulevat tapetille yhtäkkiä ja ne pitäisi saada ratkaistua salamannopeasti. Asiat muuttuvat jatkuvasti: lainsäädäntöön tulee muutoksia, arvonlisäveroa käännetään ja väännetään. Rakennusteollisuuden liiton kautta saamme alakohtaista tietoa, mutta paljon kyseltävää jää vielä sen jälkeen – niihin vastaukset löytyvät aina Econialta kuin apteekin hyllyltä.

–Yhteistyö Econian kanssa toimii luonnikkaasti ja vaivattomasti vuosikausien kokemuksella, ilman turhia muodollisuuksia. Talousasioissa saamme varmuuden siitä, asiat hoituvat oikein. Vuokratyöntekijät taas pitävät toiminnan tasaisena ja riskittömänä. Olen ollut otettu siitä, että Econia on panostanut omalta osaltaan rakennusalan tietämyksen ylläpitämiseen sekä vastannut aina myös meidän erityistarpeisiimme, Eskola summaa.

Econialla on tällä hetkellä noin parikymmentä vastaavaa, säännöllistä asiakasta rakennusalalta.

Raumalainen LPJ-Rakennus Oy tekee uudis- ja saneerausrakentamista. Yrityksen asiakaskuntaan kuuluvat kiinteistö- ja asuntoyhtiöt, teollisuuslaitokset, julkiset laitokset sekä yksityiset yritykset ja ihmiset.