Supa Rakennus luottaa rakennusalan kirjanpidon erityisosaajaan

Supa Rakennuksen ja Econian yhteistyö käynnistyi vanhan kirjanpitäjän virheiden korjailulla. Vuosien mittaan suhde on tiivistynyt kokonaisvaltaiseksi taloushallinnon kumppanuudeksi.

–Kirjanpitomme oli tehty täysin väärin: aloimme huomata pikkuhiljaa, että jotain saattaa olla pielessä. Käytyäni asiaa läpi Econian Elina Salmivalan kanssa tajusin, että asialle täytyy tehdä jotain. Elina pelasti meidät silloin kymmenisen vuotta sitten, mistä lähtien olemme olleet yhteyksissä viikoittain, Supa Rakennus Oy:n Mari Ala-Tuori taustoittaa.

Rehellinen ja konsultoiva taloushallinnon kumppani

Econia hoitaa Supan kirjanpidon täyden palvelun periaatteella.
–Käytännössä Econia tekee koko kirjanpitomme, maksan itse palkat ja laskut sekä järjestän tositteet. Econia hoitaa veroilmoitukset ja kaikki muut lakisääteiset ilmoitukset.

Taloushallinnossa on hyvin konsultoiva ote.
–Arvostan sitä, että Econia on avoin meitä kohtaan kaikissa asioissa: käymme läpi niin negatiiviset kuin positiivisetkin asiat. Econialta sanotaan aina suoraan, miten asiat ovat, mikä selittää osaltaan yhteistyön sujuvuutta.

–Yhteistyömme on kehittynyt oikeastaan jo ystävyyssuhteeksi. Econia ymmärtää, mitä haluamme ja me tiedämme, mitä tietoja kirjanpitäjä meiltä kaipaa. Homma toimii älyttömän hyvin, koska olemme rehellisiä puolin ja toisin.

Rakennusalan kirjanpidon erityisosaaja vastaa mihin tahansa

–Kirjanpitomme ei ole mitään yksinkertaista, normaalia kirjanpitoa. Econia on kouluttautunut grynderin kirjanpidon erikoisosaajaksi, enkä edes tiedä löytyisikö muualta Porista yhtä laajaa tietotaitoa. Voimme kysyä mitä vain ja saamme nopeasti oikeat vastaukset, Ala-Tuori kertoo.

Yhteistyö on tuonut Supalle myös taloudellisia etuja.
–Saan todella paljon vinkkejä, mitä kannattaisi tehdä ja miten voin helpottaa omaa työtäni. Econia on suositellut esimerkiksi meille sopivia ohjelmia. Taloushallinnon ohella keskustelemme myös isommista kokonaisuuksista, kuten liiketoiminnan kehittämisestä.

Ala-Tuori arvostaa sitä, että voi luottaa Econian ammattiosaamiseen kaikissa tilanteissa.
–Nykyisin tiedän, että kirjanpito on tehty oikein. Edellisen yhteistyökumppanin virheiden jälkeen oli aluksi vaikeaa oppia luottamaan uuteen kirjanpitäjään, mutta Econiaa luotan ihan täysin.

Seuraavaksi sähköiseen taloushallintoon

Supa on parhaillaan sähköistämässä taloushallintoaan.
–Olen jo kokeillut Econian sähköisen taloushallinnon järjestelmää, mikä vaikutti helppokäyttöiseltä näin maallikollekin. Siirtymä on enää meidän omista kiireistämme kiinni.

Sähköiseltä taloushallinnolta Ala-Tuori odottaa läpinäkyvyyttä ja reaaliaikaista talouden hallintaa.
–Olen monesti törmännyt siihen, että vanhasta kirjanpitoaineistosta täytyy kaivaa joku yksittäinen tosite, jolloin joudun soittamaan Econialle ja pyytämään sitä. Jatkossa näen kaikki vanhatkin tositteet sähköisestä järjestelmästä milloin vain, mikä säästää kaikkien työaikaa.