Kesätöitä opiskelijalle

Ammattikorkeakoulussa opiskeleva Riku Koski on tehnyt Econian kautta töitä kaksi peräkkäistä kesää. Riku haki töitä aktiivisesti, mutta jostain syystä oman alan töiden osalta ei vain tärpännyt.

–Econia on niin sanotusti pelastanut kaksi kesääni. Vuonna 2009 työtilanne oli todella huono kone- ja tuotantotekniikan alalla, jota opiskelen SAMKissa. Päätin lähteä Econian kirjoille ja heti vapun jälkeen soitettiin, että olisi työtä tarjolla. Ensimmäinen kesä meni Versowoodilla ja toinen Stena Recyclingilla.

Rikun mukaan vuokratyö sopii erityisen hyvin opiskelijalle.
­–Määräaikainen ja lyhytkestoinen työ sopii hyvin opiskelijan kesään: voi tehdä töitä oman aikansa ja jatkaa sitten taas opiskelun parissa. Moni saa lukukausien aikanakin opiskelun sivuun mahtumaan vuokratyötä omien aikataulujensa puitteissa. Itse halusin tehdä töitä vain kesät.

–Vuokratyö on antaa myös mahdollisuuden kokeilla erilaisia töitä ja työpaikkoja. Voi kartoittaa omaa ammattitaitoa ja miettiä rauhassa ammattivalintaa, Riku pohtii.

–Econialla on hyvä tiimihenki, toimistolla on aina kiva poiketa. Palvelu on ihmisläheistä, aina on aikaa jutella ja aina kysytään kuulumisia. Työsuhteen alussa myös työntekijän oikeudet ja työehdot käytiin yhdessä läpi. Kaikki hoitui Econian kanssa helposti ja selkeästi.

Tämän kesän osalta Rikulla on työpaikka jo valmiina. Vaikka keskusteluja käytiin myös Econian kanssa, tällä kertaa on tiedossa vihdoin oman alan hommia.